Materiały podsumowujące projekt

Tradycja-Nauka2023

OPRACOWANIE PODSUMOWUJĄCE PROJEKT
„RZEMIEŚLNICZA PRODUKCJA ŻYWNOŚCI I KOSMETYKÓW
W OPARCIU O NAUKĘ I PRAKTYKĘ”
pod redakcją Moniki Michalak-Majewskiej


Źródło finansowania:
Ministerstwo Edukacji i Nauki Konkurs: „Społeczna odpowiedzialność nauki II – Popularyzacja nauki”
Podmiot realizujący: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie – Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Kierownik: dr inż. Monika Michalak-Majewska
Nr projektu: POPUL/SP/0171/2023/01
Okres realizacji: od 1.10.2023 do 31.05.2024
Wartość: 182 547,01 zł
Dofinansowanie: 157 393,51 zł
Odpłatność: brak



Celem projektu było wsparcie merytoryczne i praktyczne producentów rolnych w zakresie tematyki związanej z wyrobem żywności i kosmetyków w oparciu o surowce tradycyjne, regionalne oraz ekologiczne, również w celu wprowadzania ich do obrotu rynkowego. Projekt zakładał realizację treści z obszaru podstaw ekonomii społecznej, higieny i bezpieczeństwa żywności, przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, gastronomii, produkcji żywności ekologicznej, kosmetologii – projektowanie kosmetyków opartych o składniki naturalne, fotografii produktowej, form sprzedaży wyrobów rzemieślniczych. Projekt realizowano w formie hybrydowej – stacjonarnej na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii – i zdalnej z wykorzystaniem platformy do e-learningu. Zespół prowadzących stanowili naukowcy z tego Wydziału oraz eksperci spoza Uczelni.

Całość opracowania:


OPRACOWANIE-PODSUMOWUJACE-PROJEKT_compressed
Skip to content